TIP: Mountainkarten in Innsbruck

Op zoek naar een leuke, vernieuwende activiteit tijdens je stedentrip naar Innsbruck? Die hebben we voor je: mountainkarten. Wij hadden er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, maar we zijn verkocht. Wat is dit ontzettend vet om te doen. En ook belangrijk, het is veilig om te doen.

Wat is mountainkarten?

Mountainkarten is eigenlijk het rodelen in de zomer. In plaats van op een slee stap je in een kart om vervolgens van de berg naar beneden te rijden. In sommige regio’s gebeurt dat op een klein en afgesloten parcours, in andere gebieden kun je de weg naar beneden volgen die in de winter de rodelbaan is. De karts zien er verschillend uit. Sommige karts hebben drie wielen, sommigen vier. De activiteit staat in ieder geval garant voor heel veel fun.

Mountainkarten in Innsbruck

In Innsbruck kun je mountainkarten bij de Muttereralm. Dat ligt op een paar minuutjes rijden vanuit de stad. Met de Muttereralmbahn ga je omhoog, om vervolgens in een kart te stappen. Direct naast het bergstation zie je de kleine voertuigen al klaar staan. Natuurlijk zet je eerst een helm op en trek je stevige schoenen aan om daarna het avontuur te beginnen.

De karts bestaan uit vier wielen met aan beide kanten van het stuur een rem. De linkerrem is voor de linker achterband, de rechterrem voor de rechter achterband. Dat is eventjes wennen, maar als je het onder de knie hebt ga je slippend door de bocht. Hoewel rodelen in de winter heel lastig kan zijn, kan iedereen dit eigenlijk wel. Dankzij de goede remmen sta je vrij snel stil, dus is het ook veilig. Uiteraard moet je wel rekening houden met de andere karters op weg naar beneden.

Onze ervaring

Wij hebben het mountainkarten voor het eerst gedaan tijdens de opnames van de aflevering van 24 UUR IN Innsbruck. En geloof me, Het is zeker niet de laatste keer dat we dat gedaan hebben. Wat was het ongelofelijk tof! Kijk mee en geniet van ons avontuur!

Meer informatie

Lijk het je wel wat en wil je het mountainkarten zelf proberen? Kijk dan even op de website van de Muttereralm. Daar vind je de prijzen. Op het moment van schrijven kost een ritje voor volwassenen ’s ochtends 8 euro en ’s middags 12 euro. Voor kinderen is het iets goedkoper.

Mike Muller