Stedentrip Innsbruck: tips voor in de zomer

Ga je op stedentrip naar Innsbruck? Lees dan even snel deze tips door. Voor de opnames van 24 UUR IN Innsbruck bezochten we deze zomer de Oostenrijkse stad en wij hebben er genoten. De veelzijdige en bruisende stad is wat ons betreft zeker een aanrader in de zomer. 

Op iets meer dan een uurtje vliegen of zo’n 9 uur rijden vanuit Amsterdam vind je het Oostenrijkse Innsbruck. Een stad met een gemoedelijk karakter, omsloten door de bergen. Het is een veelzijdige en sportieve stad, waar voor iedereen wat te doen is. Of je nu een weekendje pauze wilt houden en wil genieten op het terras of wil sporten, er is werkelijk voor ieder wat wils. Want naast het stadsleven biedt Innsbruck ook het bergleven.

Innsbruck tips

Breng je een bezoekje aan de stad, denk dan even na over de tips die we hieronder geven. Zeker de laatste, want daarmee kan je geld besparen. En dat doen wij Nederlanders natuurlijk graag.

1. Bekijk de oude binnenstad

Als je aan Innsbruck denkt, denk je waarschijnlijk aan de mooie gekleurde huisjes aan de Inn en de oude binnenstad met het gouden dak. Niets zegt namelijk Innsbruck zoals de oude binnenstad dat doet. Neem daarom eens een rondleiding, zodat je veel leert over de rijke geschiedenis van de stad aan de Inn. Wij deden dat in de aflevering en Mary liet ons veel zien en horen! Erg interessant!

2. Ga wandelen op de Nordkette

Vanuit het centrum van de stad sta je binnen enkele momenten in een prachtige bergwereld. De Hungerburgbahn, ontworpen door toparchitect Zaha Hadid, neemt je de eerste paar honderd meters mee omhoog om vervolgens over te stappen op de Seegrubenbahn. Die neemt je mee naar 1905 meter hoogte. Vanaf daar kun je net als wij wandelingen maken met een prachtige uitzicht over de stad. Het is ook mogelijk om nog een lift omhoog te nemen, de Hafelekarbahn. Die brengt je nog eens 250 meter hoger en vanaf het bergstation loop je zo’n 10-15 minuten naar het hoogste punt van de Nordkette op 2.300 meter. Het uitzicht daar is fenomenaal. Met een beetje geluk zie je onderweg ook nog steenbokken!

Ons uitzicht was niet zo heel best, dat kan alleen maar beter!

3. Ga mountainkarten

Op enkele minuten rijden van Innsbruck vind je de Muttereralm in Mutters. En daar kun je op een andere manier van de berg af gaan dan je normaal gewend bent: op karts. En niet op karts die je in Nederland gewend bent, maar op speciale bergkarts. De karts hebben drie wielen en twee remmen. Met een rem rechts en een rem links kun je je bochten goed controleren. Een echte beleving. Meer daarover lees je in het artikel hieronder.

TIP: Mountainkarten in Innsbruck

4. Bezoek de Alpenzoo

Kennismaken met de dieren uit de Alpen doe je met een beetje geluk als je zelf op pad bent. Maar omdat de dieren schuw en niet in grote getale aanwezig zijn, kun je ze het beste eens bekijken in de speciale Alpenzoo. Van muis tot beer, je vindt ze hier.

5. Bekijk de Bergisel skischans

Hoog boven Innsbruck torent de Bergisel skischans uit. Dagelijks kun je waaghalzen bewonderen die daar van de Olympische schans springen. Je kunt niet alleen de springers zien, maar ook genieten van heerlijk eten in het Panoramarestaurant.

6. Pak de (e-)mountainbike

Met de e-bike ontdek je de regio rondom Innsbruck op z’n best. Fiets bijvoorbeeld langs de Inn of ga de bergen in. Je maakt met de e-bike gemakkelijk veel meer kilometers dan op een gewone fiets. En ook mooi: met een volledig geveerde e-bike kun je ook nog eens één van de trails naar beneden nemen. Dan heb je het beste van beide werelden: gemakkelijk om hoog en avontuurlijk naar beneden.

Bekijk hier de e-bike routes in Innsbruck

7. Neem een kijkje in de hofkerk

De indrukwekkende hofkerk in Innsbruck werd gebouwd ter nagedachtenis aan Keizer Maximiliaan I. In de kerk vind je de lege graftombe van de Keizer en 28 grote bronzen beelden die het graf bewaken. Het praalgraf werd in 1584 voltooid en is nu toegankelijk voor bezoekers.

8. Geniet van het uitzicht over Innsbruck bij het Adlers hotel

Een mooi uitzicht over de stad heb je vanaf het Adlers hotel. Daar kun je natuurlijk overnachten, maar je kunt er ook dineren of een drankje doen in het rooftop restaurant. Vooral rond de schemering is het uitzicht adembenemend.

9. Koop de Innsbruck Card

De laatste en waarschijnlijk belangrijkste tip is het kopen van de Innsbruck Card. Met de Innsbruck kaart heb je toegang tot veel attracties en kun je gebruik maken van de bergbahnen en het openbaar vervoer. Daarnaast heb je nog eens korting op veel activiteiten. Met de Innsbruck Card kun je heel veel geld besparen. Bekijk hier meer informatie.

Veel plezier in Innsbruck!

Mike Muller