Eerste beelden 24 uur in de Kitzbüheler Alpen

Afgelopen week waren we in de Kitzbüheler Alpen voor de opnames van de eerste aflevering van 24 uur in seizoen 2. In eerste instantie werd er bewolkt weer voorspeld, maar daar kwam gelukkig helemaal niets van uit. We hebben namelijk twee dagen een strakblauwe lucht gehad. Dat kwam goed uit, want we hadden een druk programma.

24 uur in de Kitzbüheler Alpen

Aflevering 1 staat dit seizoen in het teken van de Kitzbüheler Alpen. Dit is een regio in Tirol met negen skigebieden. Vanuit de hele regio zijn deze skigebieden gemakkelijk te bereiken met ski’s, de auto of het openbaar vervoer. Voor ons stonden er vier van de negen skigebieden op het programma. Met het onverwachte stralende weer was dat natuurlijk alleen maar genieten. Bekijk zelf de eerste beelden in de video hieronder.

4 skigebieden op 1 dag

Tijdens deze aflevering van 24 uur in gingen we langs SkiWelt, Kitzski, St. Johann en Fieberbrunn. Deze skigebieden zijn niet direct met elkaar verbonden, maar met behulp van de auto en het openbaar vervoer is het toch gelukt om overal te komen. Dit maakt de Kitzbüheler Alpen ook zo leuk. Als je hier een week op wintersport bent, kun je elke dag ergens ander skiën. Zo biedt deze regio voor elke wintersporter genoeg variatie en uitdaging.

KochArt

Een van de grote pluspunten aan 24 uur in, is dat je ook de lokale gerechten mag proeven. Afgelopen dagen stonden die gerechten in het teken van KochArt. Dit betekent dat de producten voor dat gerecht uit de Kitzbüheler Alpen komen. Zo heb je én lekker eten, én help je de lokale boeren. Over een win-win situatie gesproken?! Dat het echt lekker was, kunnen we inmiddels uit eigen ervaring vertellen.

Complete aflevering

De video hierboven laat natuurlijk alleen maar de eerste beelden zien. De volledige aflevering komt binnenkort online. Daarin leiden verschillende lokale bewoners ons rond in de gebieden en wordt er wat verteld over de Kitzbüheler Apen Skisafari. En natuurlijk vertellen we ook wat over de verschillende skigebieden waar we langs zijn gegaan.

Jahna Ullrich