Bekijk nu de nieuwe aflevering van 24 UUR IN Valsugana

Voor een nieuwe aflevering van 24 UUR IN reisden we af naar het Italiaanse Valsugana. Deze regio leent zich uitstekend voor een afwisselende zomervakantie vanwege de bergen, meren en het fijne Italiaanse leven. Het was hartje zomer en uitstekend weer om de omgeving te ontdekken. Onder begeleiding van Sytske gingen we op pad en zagen we mooie dingen. Bekijk de aflevering hieronder.

Valsugana en Lagorai

Valsugana Lagorai ligt in het Noorden van Italië en is een geliefde vakantiebestemming onder Nederlanders. Dit is niet geheel verrassend als je kijkt naar wat hier allemaal te beleven valt. De regio ligt op ongeveer een kwartier rijden van Trento, de hoofdstad van de regio. Je vindt hier onder andere de bekende meren Levico en Caldonazzo. Deze worden omgeven door een prachtig berglandschap.

Je kunt in de regio niet alleen ontspannen, maar ook lekker actief bezig zijn. Het Lagoraigebergte biedt de mogelijkheid om te wandelen, fietsen en cultuur te snuiven. Aan de grote bergmeren verveel je je geen moment. Hier zijn tal van wateractiviteiten te ondernemen, waaronder kanoën, zwemmen en zeilen. Verder staat Italië bekend om haar gevarieerde en geliefde keuken, dus neem ook zeker de tijd om de lokale specialiteiten te leren kennen.

24 UUR IN Lagorai

Voor de derde aflevering dit seizoen waren we 24 UUR IN Lagorai. ’s Zomers hoef je je hier geen moment te vervelen. Wij ontdekten de regio op het gebied van natuur, cultuur, sport en gastronomie. Van suppen en wandelen naar Pizzo di Levico tot fietsen, kastelen bezoeken, kunstwerken bekijken en heerlijke gerechten proeven. Hoewel ons team logeerde in een typisch Italiaans hotel, zijn er ook veel campings in de omgeving te vinden. We genoten volop van de zomer in Valsugana. Benieuwd naar de beelden? Bekijk hier dan de hele aflevering.

Bodyn