Bekijk nu 24 UUR IN Innsbruck

Het is zover, er staat weer een nieuwe aflevering van 24 UUR IN voor je klaar en dat betekent boordevol inspiratie voor een bestemming in de bergen. Vandaag: de leukste tips voor een bezoek aan Innsbruck in de zomer. Wij gingen op bezoek bij de stad en de gevarieerde bergregio daaromheen. De combinatie tussen deze twee verschillende werelden zorgt voor een afwisselende vakantie, die jaarlijks bij menig vakantieganger in de smaak valt. Wat wij ervan vonden? Bekijk de aflevering hier.

24 UUR IN Innsbruck

Afgelopen weken zijn wij op pad gegaan naar verschillende locaties om nieuwe afleveringen in de bergen op te nemen voor 24 UUR IN. Eén van die bestemmingen was Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. Zowel in de winter als in de zomer is hier van alles te beleven. Hier kwamen we in contact met een bijzondere combinatie tussen stad en bergen. Aan de ene kant tref je gezelligheid, reuring en cultuur, maar aan de kant juist rust, ruimte, natuur en een groot aanbod aan sportieve activiteiten. Beide werelden zijn heel goed te bereiken, waardoor je de bijzondere mix eenvoudig kan ervaren.

Binnen 20 minuten ben je vanaf de stad in de bergen. Met ongeveer 400 km aan wandelroutes en 350 km aan fietspaden komen sportieve bergliefhebbers prima aan hun trekken in de indrukwekkende bergketen rondom Innsbruck. Door het rotsachtige landschap kun je hier tevens sportklimmen en klettersteigen. Innsbruck zelf telt een aantal mooie bezienswaardigheden, waaronder het historische centrum en het beroemde gouden dak. Verder zijn er veel leuke winkelstraten, restaurantjes, barretjes en uitgaansgelegenheden te vinden in de hoofdstad van Tirol. Wij verveelden ons dan ook geen moment.

Bekijk de aflevering nu

Onze dag begon met een heerlijk kopje thee in de tuin van het hotel in Innsbruck. Vervolgens ging ons drukke, maar gevarieerde programma van start. We gingen onder andere wandelen op de Nordkette, fietsen op een e-bike en mountainbiken over trails. Een bijzonder hoogtepunt van onze tijd in de bergen was het ‘mountainkarten’. Vanaf het bergstation reden we met een speciale kart op de Mutteralm. Nadat we tot rust waren gekomen bij een restaurant, was het tijd om weer in beweging te komen. Even later waren we terug in Innsbruck, waar we onder leiding van een gids naar de hoogtepunten van de stad gingen. Benieuwd naar de tips? Bekijk de hele aflevering hieronder. 

Bodyn