Bekijk hier de aflevering van 24 UUR IN Achensee

Afgelopen weken mochten wij een bezoek brengen aan meerdere bestemmingen in de bergen, waaronder de Achensee. Dit is het grootste meer van Tirol. Om het helderblauwe water, in de zomer een paradijs voor watersporters, ligt een groot schouwspel aan stoere bergtoppen. Hier zijn vijf dorpen te vinden, ieder met een eigen karakter. Benieuwd naar deze prachtige bestemming in Tirol? Ga weer lekker zitten om de vijfde aflevering van dit seizoen te kijken.

24 UUR IN Achensee

We naderen alweer het einde van het zomerseizoen van 24 UUR IN. Aflevering vijf stond in het teken van Achensee bezoeken en wat was het geweldig! In deze gevarieerde vakantiebestemming, dat eenvoudig te bereiken is, kunnen bergliefhebbers en watersporters hun hart ophalen. Je treft hier het beste van beide werelden. Het grootste meer van Tirol is meer dan 9 kilometer lang en kent goede water- en windomstandigheden. Je kunt er kanoën, kajakken, surfen, zeilen, suppen en zwemmen. Ook is het mogelijk om heerlijk te relaxen aan de kust. Om het meer heen liggen de vakantiebestemmingen Achenkirch, Maurach, Pertisau, Steinberg en Wiesing.

Op zoek naar avontuur in de bergen? Het landschap rondom de Achensee biedt diverse activiteiten voor jong en oud. In deze aflevering van 24 UUR IN doen we veel en toch maar een beperkt deel van alle activiteiten in Achensee. We gaan wandelen, hardlopen, fietsen en het water op. Ook laten we onze hoogtevrees testen.

Achensee: veelzijdig en dichtbij huis

We verblijven in een fijn hotel in Maurach met wellness en een zwembad. Miranda begint haar dag zonder ontbijt en stapt direct op de fiets naar de Gramai Alm, dat wordt omgeven door mooie bergtoppen. Vervolgens is het weer tijd om een ritje met de e-bike te maken. Tijdens de klim kijk je uit op het meer. Na een tijdje ruilen we de fiets in voor de benenwagen. We komen langs bergmeertjes, lopen door bossen en struinen over glooiende weiden. Het is een lichte wandeling, dus we gaan ook een stukje hardlopen. Nadat we onze energie kwijt zijn, komen we uit bij een berghutje. Hier genieten we van een welverdiende lunch.

We zijn weer even tot adem gekomen en hebben lekker geluncht. Al snel staat het volgende avontuur op ons te wachten: Airrofan Skyglider. We vliegen als een adelaar over het landschap. Doordat Achensee veel rotsachtige bergen heeft, kunnen we ook nog even klimmen. Deze leuke uitdaging wordt op verschillende niveaus aangeboden. We kunnen het bergmeer natuurlijk niet overslaan. We gaan met een kajak het water op en vervolgens neemt onze ervaren Miranda ook nog even de tijd om te gaan windsurfen. Benieuwd naar onze ervaring in Achensee? Bekijk dan de nieuwe aflevering.

Bodyn