AIRROFAN Skyglider: met 80km/u vliegen als een adelaar

Houd jij wel van een beetje adrenaline? En ben je niet bang voor hoogtes? Dan stel ik je graag voor aan de AIRROFAN Skyglider. Daarmee vlieg je tot wel 80k/m per uur naar beneden als een adelaar. Wij deden het en hebben genoten!

AIRROFAN Skyglider

De AIRROFAN Skyglider is een vliegmachine, die je vindt het in Rofangebergte in Achensee. Als je met de Rofanbahn omhoog gaat en je stapt bij het bergstation uit, zie je ‘m liggen. Eenmaal aangekomen bij de Skyglider trek je een harnas aan en stap je vervolgens in het apparaat. Langzaam word je achteruit omhoog getakeld richting de top van de Gschöllkopf (2.040 m) . Daar word je ineens losgekoppeld en schiet je naar beneden als een adelaar in z’n duikvlucht.

Binnen enkele seconden overbrug je met een maximumsnelheid van 80 km/u maar liefst 200 hoogtemeters. En dan maar hopen dat de rem werkt natuurlijk 😉.

De AIRROFAN Skyglider is in de zomer dagelijks geopend (mits het weer het toelaat) van 09.30u tot 16.00u.

Bekijk hoe het eruitziet

Hieronder zie je een fragment uit de 24 UUR IN aflevering van Achensee, waarbij je ziet hoe Miranda het ervaart om te vliegen als een adelaar. Eerlijk is eerlijk, ze vond het best een beetje spannend.

Zelf ervaren

Wil je nu zelf eens ervaren hoe het is om in de AIRROFAN Skyglider te stappen? Je vindt de machine bij het bergstation van de Rofanbahn in Achensee. Een enkel ritje in het apparaat kost je 11,50 euro, drie ritjes heb je voor 27 euro. Dat is overigens exclusief de gondelrit naar het bergstation van de lift.

BEKIJK HIER MEER INFORMATIE

Ook leuk

En als je dan toch in de buurt bent, ga dan ook eens wandelen in het Rofangebergte. De uitzichten zijn fenomenaal, zeker ook als je richting de Dalfaz Alm loopt. Dan heb je een prachtig uitzicht op de Achensee. Ook klimmen is een aanrader op de berg. Je kunt er leren klimmen, maar ook ervaren klimmers vinden er wat moois.

Mike Muller