Achensee in 1 minuut: mooi en gevarieerd

De Achensee is het grootste meer van Tirol en het was aan ons van 24 UUR IN om het meer en de omliggende bergwereld te verkennen voor de vijfde aflevering van dit seizoen. En wat hebben we veel moois gezien en gedaan. Zo mooi is Achensee in 1 minuut.

24 UUR IN Achensee

In elke aflevering van 24 UUR IN ontdekken we een bestemming in de bergen en doen we allerlei leuke activiteiten. We zijn alweer bij de vijfde aflevering van het zomerseizoen beland. Hiervoor gingen Miranda, Mike en Sebi naar Achensee, het grootste meer van Tirol.  Ze verbleven in Maurach, in een mooi hotel met een zwembad en wellness faciliteiten. Dit is een van de vijf dorpen die om het meer ligt. Er stonden een hoop interessante dingen op de planning en dus konden we een goed kijkje nemen bij het populaire bergmeer én in de imposante bergen die daaromheen liggen. Het helderblauwe water vormt de basis voor veel wateractiviteiten in de omgeving. Je kunt hier surfen, zeilen en nog veel meer.

Ook de bergwereld leent zich uitstekend voor allerlei activiteiten. Zo hebben we onze benen weer laten werken met fietsen en het maken van mooie wandeltochten. Dit onder het genot van diverse vergezichten op het dal. In de omgeving vind je een ruime keuze uit accommodaties. Je kunt terecht in een luxe hotel, een knus berghutje of mooie campings.

Trailer van Achensee

Na een goede nachtrust waren we klaar om sportief aan de slag te gaan. We wandelden vanaf het bergstation van de Rofan naar de Dalfazalm. Doordat de omgeving redelijk gevarieerd is, kom je veel verschillende dingen tegen. Zo wandelden wij eerst in een bos en daarna over glooiende landschappen. Ook werd onze moed op de proef gesteld en vlogen we als een soort adelaar met de Airrofan Skyglider over de bergen. Doordat de natuur rondom de Achensee op sommige plekken redelijk rotsachtig is, kun je hier uitstekend klimmen. Dit zat tevens in ons programma.

Verder kon een bezoek aan het grootste bergmeer van Tirol niet worden overgeslagen. We stapten eerst op een kayak en later ging Miranda nog windsurfen. Tijdens onze fietstocht met de e-bike naar de Gramai Alm werden we verrast met bijzondere vergezichten op een dorpje en de toppen van het Karwendel gebergte. Al met al, de Achensee is een prachtige bestemming voor in de zomer. Bekijk de beelden van de trailer hieronder.

Bodyn