24 UUR IN skigebied Tignes

Tijdens de opnames van onze 24 UUR IN webserie zijn wij ook op bezoek geweest in het Franse skigebied Tignes. Een gebied dat ook bij Nederlanders erg bekend is vanwege de Grand Motte gletsjers, het aantal pistekilometers en daarnaast was voor ons het uitzicht op de Mont Blanc ook erg belangrijk. In de bijzondere aflevering staat Frank een hoop activiteiten te wachten. Zo gaat hij skiën met Paralympiër Lou die hopelijk over 4 jaar bij de Paralympische Winterspelen aanwezig is. Benieuwd naar de aflevering?

24 UUR IN Tignes | De aflevering

Voordat wij aankwamen in Tignes, had het skigebied te maken met enorme sneeuwval. Wij hadden geluk, want precies tijdens onze opnamedagen scheen de zon. En niet zo een beetje ook, want we hebben drie dagen stralend weer gehad, waardoor we prachtige opnames hebben kunnen maken. In deze aflevering gaat Frank het skigebied verkennen en ook veel dingen doen waarbij de adrenaline naar het hoogtepunt stijgt. Denk hierbij aan Bungeejumpen en ice-diving. Uiteraard wordt de Franse keuken ook uitgelicht, want op de Grand Motte gletsjer zit een heel bijzonder restaurant, waar Frank met zijn team even een bezoekje brengt. Ken jij de legandarische Saint Bernard hond al? Bekijk hieronder de aflevering vanuit skigebied Tignes. 24 UUR IN Tigens!

Tignes | het dorp

Het dorp Tignes le Lac is eigenlijk een erg modern dorp dat ligt op 2.100  meter hoogte. Hierdoor is het heel erg sneeuwzeker. Tignes le Lac ligt dan ook boven de boomgrens, waardoor je wel geluk moet hebben met het weer. De kans in dit gebied op mist of iets mindere weersomstandigheden is aanwezig. Houd hier dan ook rekening mee! Het dorp zelf geeft je toegang tot verschillende begin liften in het skigebied. Het is eigenlijk een groot plateau, waar beginners veel mogelijkheden hebben om te leren skiën. Het zijn vrij vlakke pistes, waardoor het erg geschikt is voor beginnende skiërs. Het is in het dorp dan ook altijd gezellig druk en in het dorp is een grote parkeergarage aanwezig, waardoor het qua auto’s en ander verkeer relatief rustig is. Voor 1953 bevond Tignes zich nog op de plek waar op dit moment een groot stuwmeer is. Dit is na 1953 verplaatst, waardoor je nu vanuit Tignes le Lac een groot meer ziet liggen.

Tignes bestaat uit 4 verschillende dorpen, namelijk Les Brévières, Les Boisses, Tignes le Lac en Val Claret. Dit alles samen vormt het skigebied Tignes dat uiteindelijk ook nog in verbinding staat met Val d’Isère.

Tignes| het skigebied

Tignes en Val d’Isère geven je toegang tot circa 300 km aan pistes. Kenmerkend van het skigebied zijn de enorme hoeveelheid aan pistes en variatie van blauw, rood en zwart. Het skigebied is voornamelijk geschikt voor de gevorderde skiërs en dat heeft te maken met de hoeveelheid steile pistes. Tignes behoort tot het skigebied Espace Killy en dit zijn de skigebieden Tignes en Val d’Isère samen. Zowel in Tignes als Val d’Isère zijn een gletsjer aanwezig. Veel toeristen die in Tignes op bezoek zijn bezoeken de Grand Motte gletsjer.

30 seconden van Tignes

Tijdens ons verblijf in Tignes hebben wij uiteraard ook een 30 seconden video gemaakt. Hierbij krijg je in een halve minuut een impressie van het skigebied. Ook in skigebied Tignes hebben wij deze promotievideo gemaakt. Krijg jij al zin in het bezoeken van het skigebied?

Live vanuit het skigebied

Het was even zoeken, maar ook op ruim 2.000 meter hoogte hebben wij een lange piste gevonden waar wij 4G verbinding hadden. Het is dan Sebi de cameraman ons naar de verkeerde kant stuurde, maar dat mocht de pret niet drukken. Op zoek naar de Mont Blanc. Deze opnames gemist?

Onze tips

  • Ski van Tignes naar Val d’Isère en geniet van de diverse pistes
  • Ga met de metro richting de Grand Motte gletsjer
  • Bezoek het punt met de Eagles-eye. Dit is een rotspartij waar je door heen kunt kijken!
  • Ga lekker eten bij het restaurant op de Grand Motte gletsjers, genaamd Le Panoramic
  • Ga bungee-jumpen met ski’s en zoek de adrenaline op!
  • Ga paragliden en bekijk Tignes vanaf bovenaf