24 UUR IN Skigebied Montgenèvre

Voor de tweede aflevering van onze webserie 24 UUR IN waren wij op bezoek in het Franse skigebied Montgenèvre. Een skigebied dat net over de Italiaanse grens ligt en het enige Franse dorp is in het skigebied Villa Lattea. Je kun in dit skigebied naar de grens van Italië skiën en genieten van heerlijke Italiaanse gerechten. Wil jij weten of het skigebied Montgenèvre iets voor jou is? Bekijk hieronder de webserie en daarnaast geven wij handige tips. Doe er je voordeel mee!

24 UUR IN Montgenèvre| De aflevering

Tijdens de opnames van de aflevering in Montgenèvre hebben we te maken gehad met bizarre hoeveelheden sneeuw. Ook de lokale bewoners spreken lyrisch over de enorme sneeuwhopen. In 2,5 dag is er meer dan 2,5 meter sneeuw gevallen. Dat heeft geweldige beelden opgeleverd die allemaal samenkomen in onze 24 UUR IN Montgenèvre aflevering. Ken jij dit skigebied nog niet? Hier geniet je zowel van de Franse als van de Italiaanse invloeden. Bekijk hieronder de wintersport aflevering en ga even 20 minuten onderuit gezakt genieten!

Montgenèvre | het dorp

Het dorp Mongenèvre ligt op een hoogte van 1.810 meter en is daardoor erg sneeuwzeker. De grensovergang van Italië naar Frankrijk ligt echt letterlijk aan het begin van het dorp. Het hedendaagse gebouw van de VVV was vroeger het douanegebouw, tegenwoordig is dit overigens niet meer het geval. Het dorp kent een rijke historie en dat zie je duidelijk terug in het dorp. Er staat namelijk midden in het dorp een groot kanon dat nog altijd gericht staat naar de Italiaanse Alpen. Dit komt uit de periode waarin er flink gevochten werd in de hooggebergten. Het is tegenwoordig een toeristisch dorp in de winter, waarin je heerlijk kunt eten en uiteraard kunt skiën. Een bekend punt in het dorp is de oude kerk met daaromheen liggend gezellig winkeltjes en restaurants.

Via Lattea| het skigebied

Het skigebied Via Lattea heette voorheen Via Lattea Internationaal. Dit heeft er mee te maken dat het skigebied in twee verschillende landen ligt, namelijk Frankrijk en Italië. De dorpen die in dit skigebied liggen zijn:

  • Montgenèvre
  • Claviere
  • Pragelato
  • Sauze d’Oulx
  • Sansicario Torinese
  • Sestrière

Via Lattea is een afwisselend skigebied met circa 400 km aan pistes. Het richt zich voornamelijk op families met kinderen, maar biedt ook voor de gevorderden skiërs enorm veel mogelijkheden.

30 seconden van Montgenèvre

In elke aflevering maken wij direct een video-update, waarin wij het skigebied snel uitlichten. Hierbij kun je 30 seconden zien wat wij in de aflevering allemaal gaan doen, zodat je een snelle blik krijgt op het skigebied. Het skigebied Montgenèvre was tijdens ons verblijf helemaal ondergedompeld in meters verse sneeuw. We hebben onze auto moeten uitgraven en hebben alleen maar sneeuw, sneeuw en nog een sneeuw gezien. Legendarische beelden waar wij op dit moment nog steeds van aan het genieten zijn!

Live vanuit het skigebied

Tijdens de opnames gaan wij altijd LIVE op Facebook. Hierbij krijgen de volgers direct een indruk van het skigebied en zien LIVE wat wij hier aan het uitvoeren zijn. Ook in Montgenèvre deden wij dit en gaven de kijkers een kleine indruk van het dorp. Ook gingen wij LIVE toen wij op zoek waren naar onze auto die compleet ingesneeuwd was.

Onze tips

  • Eet zowel Italiaans eten als Frans eten. Er zijn genoeg leuke restaurants in het dorp te vinden.
  • Ontdek het skigebied Via Lattea, ga van Frankrijk naar Italië en andersom
  • Ga sneeuwschoen wandelen in de omgeving
  • Bezoek het SPA genaamd Durancia. Is aan het einde van het dorp en hier kun je heerlijk tot rust komen met uitzicht op de bergen