24 UUR IN skigebied La Norma

Na de aflevering in Montgenèvre, stond ons het skigebied La Norma te wachten. Een klein en gezellig dorpje met een echte chalet uitstraling. Als je het dorp inkomt merk je meteen dat het een gemoedelijk dorpje is met gastvrije mensen. Wat direct opvalt is dat het skigebied vrij bekend is bij de Nederlanders. Regelmatig zie je gele kentekenplaten langskomen. Het is een skigebied dat zich voornamelijk richt op kinderen en families. Wij hebben in deze aflevering veel meegemaakt en het hele skigebied voor jullie ontdekt.

24 UUR IN La Norma | De aflevering

Voordat wij aankwamen in La Norma had het enorm gesneeuwd in het skigebied. Het was een legendarische start van het seizoen en wij hadden het geluk dat, precies tijdens onze opnames, de zon scheen en wij daardoor prachtige opnames konden maken. Soms moet je een klein ‘gelukje’ hebben. In deze aflevering gaat Frank leren Telemarken, bezoeken zij het bekende fort, spreken kort met de Nederlandstalige directeur van het skigebied en gaan zij heerlijk kaasfonduen. Ga weer lekker 20 minuten zitten en geniet van het kleine skigebied wat bij ons een hele goede indruk heeft achtergelaten.

La Norma | het dorp

La Norma ligt op circa 1.350 meter hoogte en is gelegen in het dal van de Maurienne in het departement de Savoie. Het dorp is vernoemd naar de gelijknamige bergtop en richt zich voornamelijk op kinderen. Wat La Norma uniek maakt is het grote plein in het midden van het dorp. Waar de liften starten zijn alle oefenweides, waardoor je even snel langs je kids kunt gaan om te kijken hoe het daar gaat. Daarnaast zijn bijna alle chalets direct aan de piste gelegen, waardoor je na het skiën zo het chalet / appartement in kunt skiën. Je kunt in het dorp heerlijk eten, er is een typisch Franse bakker waar je ‘s ochtends je broodjes kunt halen en ook is er een grote Spar aanwezig waar je eten kunt halen.

La Norma| het skigebied

Het skigebied La Norma is niet heel erg groot. In totaal geeft het skigebied je toegang tot ruim 60 kilometer aan pistes. Ga je met de gondellift naar het hoogste punt van 2.750 meter dan kun je genieten van prachtige rode afdalingen. Waar het gebied zich mee onderscheid is de enorm lange groene piste in het skigebied. Een populaire route die veel genomen wordt door skileraren met hun klasje. Het is geen mega groot skigebied, maar biedt wel voor elke wintersporter pistes. Wil je gas geven dan ga je naar de top van de berg, wil je wat rustiger aan doen dan moet je lager in het gebied zijn.

30 seconden van La Norma

Wil je een kleine impressie krijgen van het skigebied La Norma? Bekijk hieronder de 30 seconden video die wij gemaakt hebben tijdens de opnames. Wat een heerlijk weer, prachtige pistes en geweldige pistecondities. We konden het bijna niet beter treffen. Is dit gebied iets voor jou?

Live vanuit het skigebied

Ook in La Norma zijn wij LIVE op Facebook gegaan. Dit kon jammer genoeg niet op de berg vanwege matige 4G verbinding. Daarom gaven wij jullie graag een kleine impressie van het dorp. Hierbij zie je duidelijk dat het dorp gebouwd is rondom de skiliften. Heel gemoedelijk en gezellig.

Onze tips

  • Ga eens wat anders doen dan skiën in La Norma. Ga heerlijk wandelen of ga net als Frank eens Telemarken
  • Loop een rondje door het Nederlandse dorp binnen het dorp La Norma
  • Er is in La Norma een bowlingbaan. Even alle spanning van de dag eruit gooien? Midden in het dorpscentrum vind je de baan.
  • Spreek je geen Frans? Geen probleem, want het personeel bij de VVV kunnen namelijk gewoon Nederlands spreken. Ideaal toch?
  • Bezoek het Fort Marie Thérèse
  • Ga ijsklimmen in de buurt van La Norma