24 UUR IN Orcières – Merlette

Lenteskiën is in Frankrijk zeer populair. Om die reden ging Frank met zijn team richting het Franse skigebied Orcières – Merlette. Een skigebied dat bekend staat vanwege het aantal zonuren en daarom uitermate geschikt is in deze tijd van het jaar. In deze aflevering staat hem weer een hoop leuke activiteiten te wachten, waaronder het rijden met sledehonden. Wil jij de nieuwste 24 UUR IN aflevering niet missen? Bekijk hem dan snel hieronder!

24 UUR IN Orcières – Merlette | De aflevering

Orcières – Merlette is vanaf Utrecht ruim 11,5 uur rijden en is dan ook een pittig stuk. Na Grenoble ga je de bergen in en kom je terecht op de Route de Napoleon. Deze aflevering staat in het teken van prachtig weer en heerlijke omstandigheden. Vanwege de enorme bulk sneeuw die er is gevallen, is het zelfs in de lente nog prima te doen op de pistes. Bruin worden op het terras, genieten van leuke activiteiten en uiteraard heerlijk eten. Dat is is een korte samenvatting wat Frank hier allemaal gedaan heeft. Benieuwd naar de beelden? Kijk dan snel!

Orcières | het dorp

Het dorp Orcières ligt op circa 1.850 meter hoogte en is hierdoor erg sneeuwzeker. Het dorp ligt onder aan de hellingen van het skigebied en is dan ook een typisch ski-in en ski-out skigebied. Het dorp ligt tegen de helling aangebouwd en geeft je een prachtig uitzicht over het berglandschap. In het dorp zijn zowel chalets aanwezig als groter hotels. Hierdoor heeft het dorp een afwisselende aanblik en is het geen eentonig aanzicht.

Orcières – Merlette | het skigebied

Door de hoge ligging van Orcières is het een erg sneeuwzeker skigebied. In het logo van het skigebied staat een beer weergeven. Dit heeft te maken met het feit dat het honderden jaren geleden veel beren aanwezig waren in dit gebied. Hier zijn zij natuurlijk trots op en daarom tonen zij dit nog op veel plaatsen.

Het skigebied van Orcieres – Merlette heeft circa 100 km aan pistes verdeeld over drie gedeeltes. Aan de linkerkant zijn voornamelijk pistes die geschikt zijn voor beginners en families met kinderen. In het midden van het skigebied kunnen alle soorten skiërs prima uit de voeten en de rechterkant is ook geschikt voor freeriders. In het skigebied zijn ook plekken waar je andere dingen kunt doen dan skiën. Denk hierbij aan sledehonden rijden, snowtuben en heerlijk wandelen.

30 seconden van Orcières

Elk bezoek van 24 UUR IN aan een skigebied staat ook in het teken van een 30 seconden video van het skigebied. Hierbij laten wij zien hoe de omstandigheden in het skigebied op dat moment zijn. Ook in Orcières hebben wij zo een video gemaakt. Hieronder kun je deze video bekijken. We hebben te maken gehad met prachtige weersomstandigheden zoals je op de beelden kunt zien.

Onze tips

  • Ga naar het hoogste punt van het skigebied op 2.750 meter hoogte en geniet van het uitzicht
  • Ga sledehonden rijden
  • Doe mee aan de Ski Color run aan het einde van het seizoen
  • Ga in maart of april naar dit skigebied toe en geniet van heerlijk weer en perfecte sneeuwcondities