24 UUR IN Oberstdorf – Kleinwalsertal

We zijn voor de webserie 24 UUR IN ook op bezoek geweest in het skigebied van Oberstdorf – Kleinwalsertal. Een skigebied dat zowel in Duitsland als in Oostenrijk ligt en hierdoor erg populair is bij Duitse en Nederlandse wintersporters. In deze aflevering draait het voornamelijk op skiën, skiën en nog eens skiën. Bekijk hieronder de webserie over Oberstdorf – Kleinwalsertal en kom helemaal in de wintersportstemming. 

24 UUR IN Oberstdorf – Kleinwalsertal| De aflevering

Oberstdorf – Kleinwalsertal is vanaf Utrecht ongeveer 8,5 uur rijden, waardoor het erg goed bereikbaar is voor de Nederlandstalige wintersporters. In het seizoen 2017-2018 heeft ook dit skigebied te maken gehad met bizarre weersomstandigheden qua sneeuwval. Tijdens ons bezoek hebben wij alle opnames in 1 dag moeten doen, vanwege de weersverandering. Het zou namelijk wederom gaan sneeuwen, wat uiteraard voor de opnames in het skigebied niet ideaal is. Bekijk hieronder de wintersportaflevering en ga even 20 minuten onderuit gezakt genieten. Is dit skigebied iets voor jou?

Oberstdorf – Kleinwalsertal | de dorpen

Het skigebied van Oberstdorf – Kleinwalsertal is verdeeld over 6 verschillende dorpen:

  • Baad ( Oostenrijk )
  • Hirschegg ( Oostenrijk )
  • Kleinwalsertal ( Oostenrijk )
  • Mittelberg ( Oostenrijk )
  • Riezlern ( Oostenrijk )
  • Oberstdorf (Duitsland)

De dorpen zijn niet allemaal verbonden met de skilift. Zo moet je vanaf Duitsland met de auto of skibus naar de andere dorpen toe om vervolgens weer in het skigebied terecht te komen. Elk dorp heeft zijn afzonderlijke karakteristieken eigenschappen. Het is dan ook een aanrader om elk dorp eventjes te bezoeken.

Oberstdorf – Kleinwalsertal | het skigebied

Skigebied Oberstdorf – Kleinwalsertal heeft circa 130 km aan pistes. Deze pistes zijn verdeeld over zowel Oostenrijkse pistes als Duitse pistes. Het skigebied is geschikt voor zowel families, vriendengroepen en ook voor freeriders is er genoeg te doen. Niet alle dorpen zijn met elkaar verbonden, maar het skigebied heeft tijdens het winterseizoen ongelimiteerd skibussen rijden.

Bekende plekken in het skigebied zijn bijvoorbeeld het skigebied op de Nebelhorn, waar je de langste dalafdaling van Duitsland hebt en de Ifen berg. De karakteristieken berg zie je al vanaf een afstand liggen.

30 seconden van Oberstdorf – Kleinwalsertal

Elke aflevering staat ook in het teken van een korte impressie van het skigebied. Zo maken wij direct na een productiedag een 30 seconden video waarin de bezoekers en volgers van 24 UUR IN kunnen zien wat wij precies gedaan hebben en hoe het skigebied eruit ziet. In de aflevering in Oberstdorf – Kleinwalsertal hebben wij voornamelijk geskied en heerlijk gegeten. Benieuwd hoe de 30 seconden video vanuit dit skigebied eruit ziet? Geniet hieronder van de video en kom even kort in de stemming voor een wintersportvakantie. Verlang jij alweer naar de sneeuw?

Onze tips

  • Neem de langste dalafdaling van Duitsland? Let wel op dat je dan in Oberstdorf moet opstappen
  • Ga langlaufen in Kleinwalsertal
  • Ga op bezoek bij het Nederlandse stel Sanne en Boaz die hier heen zijn geëmigreerd
  • Bezoek het skigebied de Iffen dat afgelopen jaren flink verbeterd is qua pistes en liften