24 UUR IN Morzine – Portes du Soleil

Portes du Soleil is één van de grootste skigebieden ter wereld en is een skigebied waarin je zowel in Frankrijk als Zwitserland kunt skiën. In het centrum ligt het grote dorp Morzine waar wij voor de opnames van onze laatste aflevering van het winterseizoen 2017 – 2018 verbleven. Morzine is het centrum van Portes du Soleil en heeft een gezellig dorpscentrum met leuke winkels en lekkere restaurants. In deze aflevering gaat Frank op pad met skileraar Manuel, ook wel Manu genoemd. Benieuwd wat Frank in deze aflevering allemaal gaat beleven?

24 UUR IN Morzine – Portes du Soleil | De aflevering

Vanaf Utrecht is Morzine 962 km rijden, waardoor je circa 10 uur onderweg bent. Je kunt zowel via Frankrijk als via Duitsland – Zwitserland in Morzine aankomen. Ook in Morzine heeft Frank weer geweldige dingen gedaan. Deze aflevering staat voornamelijk in het teken van skiën en het ontdekken van het skigebied. Wist je dat in Les Gets één van de oudste skiliften van Frankrijk staat? Bekijk hieronder de aflevering en laat je meenemen met de reis die Frank door dit skigebied gemaakt heeft. Benieuwd? Kijk snel!

Morzine | het dorp

Het dorp Morzine ligt op circa 1.000 meter hoogte. Hierdoor is de kans vrij groot dat je winters in een besneeuwd dorp aankomt. Het echte wintersportgevoel krijg je dus als bij het verlaten van je appartement, hotel of chalet. In het hoofdseizoen van de winter wordt het gebied bezocht door circa 40.000 toeristen. Toeristen vanuit alle hoeken en gaten van de wereld komen naar Morzine toe om te genieten van het veelzijdige skigebied. Het dorp is vrij groot en heeft een toegankelijke uitstraling door de afwisseling van de verschillende soorten gebouwen.

Morzine | het skigebied

Het dorp Morzine is aangesloten op het skigebied Portes des Soleil. Het skigebied heeft circa 600 kilometer aan pistes, waarvan ruim de helft bestaat uit rode pistes. Het is een skigebied dat geschikt is voor zowel beginnende als gevorderde skiërs. Wat het skigebied uitzonderlijk maakt is het feit dat je van Frankrijk naar Zwitserland kunt skiën. In het Zwitserse gedeelte heb je bijvoorbeeld ‘de Muur’. Dit is een van de steilste pistes ter wereld en is een bucket-list onderdeel voor veel skiërs en snowboarders.

30 seconden van Morzine

Elk bezoek van 24 UUR IN aan een skigebied staat ook in het teken van een 30 seconden video van het skigebied. Hierbij laten wij zien hoe de omstandigheden in het skigebied op dat moment zijn. Hieronder kun je deze video bekijken. We hebben te maken gehad met prachtige weersomstandigheden zoals je op de beelden kunt zien.

Onze tips

  • Ski van Frankrijk naar Zwitserland
  • Ga naar ‘de Muur’ en ski een van de steilste pistes van de wereld
  • Ga lekker winkelen in de dorpsstraat van Morzine
  • Rij je via Zwitserland? Hier moet je een vignet kopen dat circa 50 euro kost
  • Rij je via Frankrijk, zorg dan dat je contant geld in je auto hebt liggen om de tolwegen te betalen