24 UUR IN Engelberg

Voor de afwisseling tijdens onze Alpentour zijn wij ook op bezoek geweest in Zwitserse skigebieden. Direct als je het land inkomt merk je dat er een verschil is met bijvoorbeeld Oostenrijk of Frankrijk. De oude dorpjes geven je direct het vakantiegevoel en ook de cultuur en het eten is helemaal anders. In deze aflevering zijn wij op bezoek in het skigebied Engelberg. Het gebied dat bij veel wintersporters bekend staat om de freeride mogelijkheden. 24 UUR IN Engelberg bekijken? Zie hieronder de YouTube link en bekijk 17 minuten lang naar prachtige beelden en leuke activiteiten. 

24 UUR IN Engelberg| De aflevering

Samen met marketingmedewerker Nadia zijn Frank en Monique op pad gegaan in Engelberg. Frank is deze aflevering namelijk niet alleen met het presenteren. Hij krijgt gezelschap van Monique die net zo gepassioneerd is als Frank in de bergen. In deze aflevering gaan zij sneeuwscooter rijden, ze bezoeken het wereldberoemde klooster en gaan daarnaast kaasfonduen in de iglo op de berg. Benieuwd naar de aflevering? Bekijk hieronder de 24 UUR IN Engelberg aflevering!

Engelberg | het dorp

Als je het dorp van Engelberg inrijdt heb je meteen het historische gevoel. Dit komt niet zo zeer door de oude gebouwen die er staan, maar meer vanwege het enorme klooster dat gepositioneerd is in het centrum van Engelberg. Je hebt er gezellige winkelstraatjes en uitzicht over de bekende Titlis berg. De hotspot waar weer freeriders hun tour beginnen! Het dorp Engelberg lift in het halfkanton Obwalden en is vanaf Utrecht circa 9 uur rijden.

Engelberg| het skigebied

Het skigebied van Engelberg bestaat uit twee delen, namelijk het Titlis gedeelte en Brunni gedeelte. Het skigebied heeft ruim 82 kilometer aan pistes en is daardoor niet heel erg groot. Overigens heb je dit gevoel niet, omdat het een gevarieerd skigebied is met een van de langste dalafdalingen qua hoogtemeters van Europa.

30 seconden van Engelberg

Tijdens de opnames van 24 UUR IN Engelberg hebben wij uiteraard ook een 30 seconden video gemaakt waarin wij Engelberg op mooie manier uitlichten. Hierin krijg je een korte impressie van het Zwitserse skigebied en kom je even in de Zwitserse wintersportstemming. Is Engelberg ook iets voor jou?

Live vanuit het skigebied

Ondanks dat de verbinding op de top van de berg niet ideaal was, hebben wij een punt gevonden waar wij live konden gaan. Dit hebben wij op het punt gedaan waar de de dalafdaling richting Engelberg startte. Monique doet haar verhaal en laat tijdens haar LIVE update zien hoe de omstandigheden op dat moment zijn.

Onze tips

  • Ga naar de ijsgrotten boven op de Titlis berg
  • Ga met een fakkel naar de Brunni berg en maak daar een mooie wandeling in de avond
  • Bezoek het klooster en vraag om een rondleiding van een van de monniken
  • Bezoek het Iglodorp op de Titlis berg
  • Ook de ijsgrotten op de top van de Titlis berg zijn een aanrader
  • Neem een van de langste dalafdalingen van Europa!