24 UUR IN Adelboden – Lenk

Voor het eerst in Zwitserland op wintersportvakantie? Voor Frank was dit het geval! Een unieke belevenis voor hem en een leuke manier om objectief een skigebied te verkennen. Een aflevering waarbij uiteraard skiën centraal staat, maar waarin ook de adrenaline naar het hoogtepunt gaat stijgen. Benieuwd naar de 18 minuten lange aflevering? Bekijk hieronder de nieuwste 24 UUR IN Adelboden – Lenk aflevering. Genieten!

24 UUR IN Adelboden – Lenk| De aflevering

In deze aflevering gaan Frank en Monique voor het eerst samen presenteren. Dit doen zij in het skigebied van Adelboden – Lenk. Het gebied dat door de World Cup wedstrijden erg bekend staat bij veel Nederlanders. Ook Frank en Monique kenden hierdoor de naam, maar hadden er zelf nog nooit geskied. Benieuwd naar de beelden? Bekijk hieronder wat het duo beleefd in het skigebied!

Lenk | het dorp

De focus tijdens deze aflevering ligt voornamelijk op het dorp Lenk. Het dorp dat een rijke historie kent en bekend is geworden door de zwavelbronnen, die ook tegenwoordig nog erg populair zijn. Het dorp ligt in het Semmental en is onderdeel van het Berner Oberland. De lokale bewoners zijn erg vriendelijk en er zijn verschillende leuke activiteiten te doen in het dorp. Wat het dorp uniek maakt is het uitgestrekte dal waarin het zich bevindt. Hierdoor heb je een heel erg rustig gevoel en heb je direct het echte vakantiegevoel.

Lenk| het skigebied

Adelboden – Lenk is een groot skigebied en start vanaf circa 1.000 meter hoogte. Hierdoor is het een zeer sneeuwzeker skigebied. De verbinding richting Adelboden maak het skigebied groot, waardoor zij de beschikking hebben over 210 kilometers aan pistes. Je kan heerlijke tochten skiën en ook voor beginnende skiërs en families met kinderen is het een uitermate geschikte regio.

30 seconden van Lenk

Benieuwd naar het skigebied van Lenk in 30 seconden. Zoals jullie van ons gewend zijn maken wij tijdens de opnames een korte 30 seconden promotievideo van het gebied. Hier kun je goed zien hoeveel sneeuw er gevallen is, hoe de pistes erbij liggen en wat voor activiteiten wij allemaal gaan doen. 30 seconden genieten van Lenk? Bekijk de onderstaande promo!

Live vanuit het skigebied

Het was prima weer om live te gaan in skigebied Lenk. Dit deden wij bij het skicross parcours, waar een paar dagen later de World Cup wedstrijden georganiseerd zouden gaan worden.

Onze tips

  • Ga een airboarden in Lenk en krijg een enorme adrenalinekick
  • Bezoek het startpunt van de Adelboden World Cup piste in Adelboden
  • Eet heerlijke lokale gerechten, waaronder de visgerechten vanuit Lenk
  • Ga naar het skicross parcours
  • Bezoek de zwavelbronnen in Lenk