24 UUR IN: Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Begin januari stond onze tweede trip voor 24 UUR IN op het programma. Dit keer reisden we af naar Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau en verkenden we dit familievriendelijke skigebied. Hier maakten we prachtige afdalingen en namen we een kijkje bij de verschillende mogelijkheden voor kinderen. En uiteraard hebben we ook heerlijk gegeten hier. Je ziet het allemaal in de aflevering hieronder. 

24 UUR IN: Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau | De aflevering

We moesten een maandje geduld hebben, maar in januari was het zo ver. Eindelijk mochten we weer op pad voor 24 UUR IN. Dit keer stond 24 uur in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau op het programma. We hadden een druk tijdschema, maar het is gelukt om zoveel mogelijk van het skigebied te zien in de korte tijd dat we er waren. Het was genieten tijdens ons tripje in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau en aan de gezelligheid kan het niet gelegen hebben.

Tijdens onze trip bezochten we beide gebieden van Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Onder het genot van een zonnetje en met een strakblauwe lucht begon onze tocht in Alpbach. Dit is een groot en familievriendelijk gebied met veel mogelijkheden voor kinderen. Daarnaast biedt Alpbach ook genoeg uitdaging voor de gevorderde skiërs en kun je hier uitstekend freeriden. Vervolgens pakten we de verbindingslift naar Wildschönau. Hier was het bewolkter, maar later kwam gelukkig het zonnetje nog even tussen de bomen door. We genoten van het prachtige uitzicht vanaf de Schatzberg en bezochten ook hier een aantal familievriendelijke mogelijkheden.

Natuurlijk wordt er naast het skiën ook heerlijk gegeten tijdens 24 UUR IN. We aten bij de Gipfö Hit, een hut die prachtig uitzicht biedt op de omgeving. Vanaf hier liepen we na de lunch nog even naar het gipfelkruis op de top van de Schatzberg om ook hier nog even van het uitzicht te genieten. Daarnaast hebben we ook nog een aantal andere activiteiten gedaan tijdens onze trip in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Wat we precies allemaal hebben gedaan, zie je in de aflevering hieronder. Kijk en geniet mee!

24 UUR IN: Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau | Het skigebied

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is een vrij jong skigebied in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het skigebied is ontstaan toen de gebieden van Alpbach en Wildschönau door middel van een verbindingslift met elkaar verbonden werden. Deze lift werd in het seizoen 2012/2013 in gebruik genomen en zo is het huidige Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau ontstaan. Het gebied telt nu 109 kilometer piste en heeft 45 liften.

Families kunnen goed terecht in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Naast verschillende activteiten voor jong en oud, vind je hier ook verschillende skischolen met een uitgebreid kinderland en zijn er genoeg brede pistes en skiroutes. Zo kunnen de kleinsten uit de familie ook hun eerste bochtjes leren draaien. Zijn je kinderen nog te jong om te skiën? Ook dat is geen probleem, want het gebied heeft ook een kinderopvang boven op de berg.

Kinderen hoeven zich niet alleen maar te vermaken op de pistes. In Ski Juwel zijn namelijk ook genoeg extra’s op de piste te vinden. Voor kinderen die voor het eerst skiën, zijn er verschillende skischolen met kinderland. Deze vind je bijvoorbeeld in Reith im Alpbachtal of bij het middenstation van de Schatzbergbahn. Daarnaast is er in het gebied ook nog van alles te doen. Zo is er  bijvoorbeeld een funslope met kleine schansjes, boxen een tunnel en geluidseffecten. Ook kunnen je kinderen kijken wie het snelst skiet op de speedcheck die je op verschillende plekken in het gebied vindt.

Dat er genoeg te doen is voor de kinderen, mag duidelijk zijn. Toch kun je je hier ook goed vermaken zonder kinderen. Het gebied heeft naast brede, blauwe pistes en skiroutes namelijk ook genoeg uitdagende pistes. Er zijn meerdere rode en zwarte pistes die over het hele gebied verspreid zijn. Daarnaast kun je in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau ook goed freeriden. Vooral boven op de Wiedersberger Horn vind je vele mogelijkheden om te freeriden. Ski Juwel biedt dus voor ieder wat wils. Zowel voor families met kinderen, als zonder kinderen is hier altijd genoeg te doen. Daarnaast heb je vanuit het hele gebied een prachtig uitzicht op de omgeving.

24 UUR IN: Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau | Extra activiteiten

Behalve veel mogelijkheden op de piste, is er in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau ook genoeg naast de piste te doen. Zo beschikt het gebied bijvoorbeeld over de Alpbachtaler Lauser-Sauser, een alpine coaster. Deze gaat door het mooie winterse landschap van Ski Juwel en biedt uitzicht op de prachtige omgeving. Je stapt boven op de berg in de ‘slee’ en kunt vanaf daar meteen naar beneden sleeën. Na de rit wordt je wel naar boven gebracht en kun je je skidag vervolgen.

Maar dat is niet het enige wat je in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau kunt doen. Er zijn namelijk ook meerdere rodelbanen in dit skigebied. In welk dorp je ook slaapt, er is altijd wel een rodelbaan in de buurt. Het is de ideale activiteit voor als je een keer wat anders wilt doen of als het wat minder weer is. Er is in Oberau zelfs een nachtrodelbaan. Zo kunnen de fanatieke wintersporters optimaal genieten van hun skidag en deze afsluiten met een ritje op de slee.

Een andere toffe activiteit die je kunt doen in Ski Juwel is een ritje maken in een pistenbully. Hiervoor moet je in Reith im Alpbachtal zijn. Tijdens deze rit ben jij co-piloot van de pistenbully en krijg je van alles uitgelegd. Vervolgens ga je natuurlijk mee naar boven om de pistes te prepareren. Mocht je dit willen doen, boek het dan ruim van tevoren. Dan ben je in elk geval zeker van een plekje. Het is erg populair en anders is de kans groot dat het is volgeboekt.

60 seconden in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Net zoals elke professionele serie doet, maken wij natuurlijk ook voor elke aflevering een trailer. In onderstaande video geven we je in 60 seconde alvast een indruk van de volledige aflevering. Deze video bevat alvast de mooiste beelden van onze trip in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Uiteraard raden we je aan om ook de volledige aflevering te kijken, want we laten natuurlijk niet alles zien.

Onze tips

  • Maak eens een ritje met de Lauser-Sauser, de Alpine Coaster in Alpbach.
  • Ga lunchen bij de Gipfö Hit en geniet van het prachtige uitzicht
  • Loop naar het kruis boven op de Schatzberg en kijk uit over het Alpbachtal
  • Bouw je eigen iglo in Niederau
  • Ga een hapje eten bij de Zirmalm in Inneralpbach
  • Boek een ritje als co-piloot in een pistenbully in Reith im Alpbachtal
  • Bestel de spareribs bij de Hexenalm in Niederau