24 UUR IN Kirchberg tijdens Dutchweek

Tijdens de derde aflevering van het derde seizoen van 24 UUR IN, brengen Frank en Miranda een bezoek aan Kirchberg. Op dat moment vindt hier de eerste editie van Dutchweek Kirchberg plaats.

Kirchberg

Kirchberg vormt samen met Kitzbühel het skigebied Kitzski, één van de modernste skigebieden ter wereld. Jaarlijks wordt er dan ook flink geïnvesteerd. Zo is het afgelopen jaar de oude Fleckalmbahn vervangen voor een moderne luxe gondel. Uiteraard probeerden Frank en Miranda deze nieuwe lift uit. Tijdens deze rit spreekt Miranda met de technisch leider van de Bergbahn AG Kitzbühel. Hij vertelt meer over deze lift.

Tijdens het bezoek aan dit prachtige skigebied verkennen Frank en Miranda de pistes. Die zijn op moment heerlijk rustig, waardoor ze flink wat meters kunnen maken. Uiteraard is er hierna tijd voor een heerlijke Wiener Schnitzel bij één van de berghutten. Nadat de magen gevuld zijn, is het tijd voor een bezoekje aan de rodelbaan. Om de competitie wat eerlijker te maken krijgt Miranda een kleine voorsprong, maar of dat ook genoeg is om te winnen…

Na het rodelen bindt Miranda de sneeuwschoenen onder en trekt zij samen met een wandelgids de prachtig witte natuur in. Na een wandeling is tijd om de dag af te sluiten in het restaurant. Hier eet zij Knödels en als toetje een overheerlijk bordje Kaiserschmarrn. Ondertussen verkent Frank het dorp en spreekt hij met Wim, één van de eigenaren van Dutchweek. Die avond maakt Frank mee hoe het is om in Kirchberg te zijn als Dutchweek plaatsvindt.

De aflevering

Benieuwd geworden? Bekijk hieronder de aflevering!

KitzSki: het skigebied van Kirchberg en Kitzbühel

Kirchberg vormt samen met Kitzbühel het skigebied KitzSki. Hier vind je 234 kilometer aan afdalingen, waarvan 185 kilometer aan pistes, 41 kilometer aan skiroutes en 4 kilometer aan snowpark afdalingen. Vanwege de grote hoeveelheid aan blauwe pistes is het skigebied erg geschikt voor beginners en families. Daarnaast vind je in dit skigebied de beroemde Streif, één van de moeilijkste afdalingen in de World Cup. Kortom een echte uitdaging voor de gevorderde wintersporter.

De vele blauwe pistes zijn natuurlijk niet de enige reden waarom families zo graag in dit skigebied komen. KitzSki heeft voor de kinderen namelijk verschillende kinderlanden waar zij hun eerste bochtjes kunnen leren. Het fijne hiervan is dat de verschillende oefenliften in het dal gratis zijn, waardoor de kinderen niet meteen een skipas nodig hebben. Voor kinderen met meer ervaring is er in dit skigebied ook genoeg te beleven. Zo kunnen zij zich uitleven op de funslope of in het berenland.

Van al dat skiën krijg je natuurlijk trek. Gelukkig zijn er zo’n 60 gezellige berghutten. Deze variëren van klein, verborgen en romantisch tot grote restaurants. Toch hebben ze allemaal één ding gemeen, je kunt er heerlijke traditionele gerechten krijgen, zoals Kaiserschmarrn, Wiener Schnitzel of een Apfelstrudel. Aan het eind van de dag zijn er ook genoeg plekken waar de voetjes van de vloer gaan en de après-ski hits door de boxen klinken.

Extra activiteiten in Kirchberg

Een wintersport in Kirchberg betekent niet dat je iedere dag op de ski’s hoeft te staan. In de omgeving zijn er genoeg andere activiteiten die je kunt ondernemen. Zo heb je de mogelijkheid om de omgeving te voet te ontdekken. Dit kan natuurlijk met sneeuwschoenen, maar je kunt ook met gewone wandelschoenen op de geprepareerde wandelpaden wandelen. Dit hoef je niet alleen te doen, zeven keer per week kun je met een gastenkaart uit Kirchberg gratis deelnemen aan verschillende wandeltochten.

Een leuk uitje voor de hele familie is rodelen. Ga met zijn allen omhoog op de Gaisberg en glijd met de slee op de circa 3,5 kilometer lange baan naar beneden. Verder zijn er ook nog genoeg andere activiteiten mogelijk, zoals langlaufen, bowlen, tennissen en ontspannen in de wellness.

Onze tips

  • Ga naar Kirchberg tijdens Dutchweek, dan heb je gegarandeerd een heel leuk feestje.
  • Wandelaars kunnen met een gastenkaart van Kirchberg gratis deelnemen aan diverse georganiseerde wandeltochten.
  • Maak bij het Photo Point een mooie foto als herinnering aan deze wintersportvakantie.
  • Ga met het hele gezin rodelen op de Gaisberg.
  • Bewonder de kerk waar Kirchberg haar naam aan dankt.