24 UUR IN SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Voor de derde aflevering van dit seizoen van 24 UUR IN waren we in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. We waren 24 uur in één van de grootste skigebieden van Oostenrijk en het was weer genieten. Het was een drukke dag en een race tegen de klok, maar uiteindelijk hebben we het gehaald. Met een dag vol skiën, eten, nog meer skiën en wat leuke extra activiteiten was het wederom een feestje om op pad te zijn voor 24 UUR IN. 

24 UUR IN: SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental | De aflevering

Januari was een drukke maand waarin we maar liefst 5 afleveringen hebben opgenomen. De aflevering in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental was daar de tweede van. In deze aflevering maakten we de SkiTour door het gebied en dit was letterlijk een race tegen de klok. Met de SkiTour maakten we een tocht door het gebied en we hebben het maar net gered. Vijf minuten voor de lift dichtging, stapten we in de laatste lift die we moesten hebben. Het was flink door skiën, maar we hadden het gehaald. Dit was ook wel een beetje onze eigen schuld, want tussendoor hebben we natuurlijk uitgebreid geluncht.

Na de SkiTour was onze dag gelukkig nog niet voorbij. We reden naar Söll om hier de dag goed af te sluiten. Hier stonden nachtskiën en rodelen nog op de planning. Voordat we gingen skiën, werden de pistes nog geprepareerd en ook dit maakten we van dichtbij mee. We mochten namelijk mee in de pistenbully. Zo konden we goed in de gaten houden of de pistes waar we later op zouden skiën wel goed geprepareerd werden! Nou dat was gelukt, want we hebben heerlijke afdalingen gemaakt op de verlichtte pistes van Söll.

Na zo’n lange dag hadden we natuurlijk allemaal weer honger en dat was maar goed ook. Boven op de berg stonden namelijk een heerlijke kaas- en vleesfondue op ons te wachten. Na deze goede maaltijd was het tijd voor de laatste activiteit: rodelen. Via de Hexenritt gingen we met de slee naar beneden en sloten we de dag in stijl af.

Het is elke keer weer genieten om voor 24 UUR IN op pad te zijn en SkiWelt was daar geen uitzondering op. We hebben heerlijk weer gehad en zagen de Wilder Kaiser rood kleuren tijdens de zonsondergang. Bekijk de volledige aflevering hieronder en geniet mee van onze tijd in één van de grootste skigebieden van Oostenrijk.

24 UUR IN: SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental | Het skigebied

Skigebied SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is één van de grootste en modernste skigebieden van Oostenrijk. Het ligt in het hart van de Kitzbüheler Alpen en heeft 284 kilometer aan geprepareerde pistes. SkiWelt biedt een grote variatie aan pistes, van breed en blauw tot uitdagend en zwart. Dit zorgt ervoor dat elk type skiër hier terecht kan. Daarnaast is het door speciale kindvriendelijke liften en de vele skischolen ook zeer geschikt voor families met kinderen. Het gebied kenmerkt zich door de Wilder Kaiser, een imposante bergketen van 2.344 meter hoog. Vanuit bijna het hele gebied is de Wilder Kaiser te zien en bij een zonsondergang krijgt de berg een prachtige rode gloed.

SkiWelt is te bereiken vanuit 9 dorpen: Brixen im Thale, Ellmau, Going, Hopfgarten, Itter, Kelchsau, Scheffau, Söll en Westendorf. Behalve Kelchsau hebben al deze dorpen een eigen dalafdaling en kun je dus van dorp naar dorp skiën. Mocht dit te ver zijn, kun je de dorpen ook bereiken met de bus die door het dal rijdt. Niet alleen het skigebied heeft veel variatie, ook de dorpen verschillen veel van elkaar. In het ene dorp, zoals Westendorf en Ellmau, kun je uitgebreid après-skiën, terwijl andere dorpen juist rustiger zijn.

Voor de fanatieke skiërs biedt SkiWelt de SkiTour. Deze tocht kun je in twee verschillende richtingen skiën. De groene route leidt je met de klok mee door het skigebied en is 80 km lang. Deze route telt 33 liften en kan vanuit bijna overal in het gebied gestart worden. De route die tegen de klok in gaat is de oranje route en deze is 90 km lang. Voor deze route neem je in totaal 37 liften en ook deze kan vanuit bijna overal in het gebied gestart worden.

De SkiTour is geschikt voor iedereen die goed een rode piste af kan komen. Het zijn allebei flinke tochten, dus je moet aardig door skiën als je de hele tocht op één dag wilt doen. Echter, niets is onmogelijk en als je op tijd begint heb je tussendoor zelfs nog wel even tijd om te lunchen. Heb je toch geen zin om te haasten? Dan kun je er ook altijd voor kiezen om de SkiTour te verdelen over meerdere dagen. Zo heb je tussendoor meer tijd om te genieten van het uitzicht op de Wilder Kaiser en af en toe een paar mooie foto’s te maken.

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is niet alleen één van de grootste skigebieden van Oostenrijk, het is ook één van de modernste skigebieden. Het gebied heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het bouwen van nieuwe liften en het vervangen van oude liften. Inmiddels vind je hier 90 moderne liften en staat het nog op de planning om andere liften te vervangen.

In zo’n groot gebied als SkiWelt is het nodig om af en toe even bij te komen. Dit kan in één van de 81 Oostenrijkse berghutten die je in het gebied vindt. Bij mooi weer kun je hier heerlijk op het terras zitten en bij minder weer zoek je binnen een plekje om op te warmen. Alle hutten hebben bediening, dus je hoeft nergens op je skischoenen te lopen met een vol dienblad. Daarnaast vind je bij verschillende hutten ook heerlijke ligstoelen om echt even bij te komen en te genieten van het uitzicht.

24 UUR IN: SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental | Extra activiteiten

Naast het skiën heeft SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental nog veel meer te bieden. Er zijn hier verschillende andere activiteiten te doen waardoor het skigebied zeer geschikt voor families is. En daarnaast zijn veel van deze activiteiten ook leuk voor de ouders. Hieronder vind je een aantal activiteiten die je naast het skiën of snowboarden kunt doen.

Je kunt bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan het Alpeniglu iglodorp in Hochbrixen. Hier wordt elk jaar het iglodorp gebouwd en het heeft iedere keer weer een ander thema. Dit jaar was het thema tropisch regenwoud en waren alle iglo’s aan de binnenkant versierd met dieren, bomen en planten uit het tropisch regenwoud. Deze versieringen worden ook gemaakt van sneeuw en ijs. Zo vonden we in één van de iglo’s een enorme aap tegen de wand van de iglo en in de volgende iglo waren twee papegaaien gemaakt. Nadat je de iglo’s hebt gezien, kun je hier ook nog buiten op het terras genieten van een heerlijk drankje.

Voor iedereen, jong en oud, die de gewone pistes toch een beetje saai vinden, heeft SkiWelt een aantal funslopes en funparken. Deze zijn allemaal anders en bieden elke keer weer een nieuwe uitdaging. Ook zijn er funslopes voor de allerkleinste in de familie. Deze vind je onder andere in Söll, samen met nog een skicross.

Als je dan toch in Söll bent, kun je hier ook meteen je dag afsluiten met nachtskiën. Hier vind je namelijk het grootste nachtskigebied van Oostenrijk. Zodra de liften dicht zijn, worden de pistes geprepareerd voor de fanatiekelingen die ook ‘s avonds nog een paar afdalingen willen maken. Zo kun je van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat skiën.

Natuurlijk kun je ook in SkiWelt rodelen. Dit kan ook in veel andere skigebieden, maar je kunt niet overal ‘s avonds rodelen. Dat kan in SkiWelt wel. Verspreid over het gebied vind je verschillende rodelbanen, waarvan er drie verlicht zijn. De rodelbanen zijn met de skilift of te voet te bereiken en bieden gegarandeerd plezier voor de hele familie.

Ook kun je in SkiWelt een ritje met een pistenbully maken. Zo kom je erachter hoe zo’n machine nou eigenlijk werkt en hoe het prepareren van de piste gaat. Dit kun je onder andere in Söll doen. Vlak voor het nachtskiën worden de pistes geprepareerd en kun jij mee om te kijken. Dit moet je wel van tevoren boeken, maar het is zeker interessant om eens een keertje te doen. De chauffeur legt het één en ander uit en vervolgens kun je nog vragen stellen.

60 seconden in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Het is logisch dat je er even goed voor wilt gaan zitten om de volledige aflevering te kijken en dat je daar niet meteen tijd voor hebt. Daarom hebben we ook een korte versie van de aflevering gemaakt. In de video hieronder laten we in ongeveer 1 minuut de mooiste beelden uit de aflevering zien. Uiteraard laten we nog niet alles zien, de leukste dingen bewaren we voor de volledige aflevering.

Onze tips

  • Ga lunchen bij Die Stoagrub’n Hütte in Hopfgarten
  • Breng een bezoekje aan de Heksen in Söll
  • Geniet van de zonsopgang tijdens het early bird skiën in Ellmau
  • Maak een ritje met de pistenbully
  • Sluit je dag af met nachtskiën in het grootste nachtskigebied van Oostenrijk
  • Neem een kijkje in het Alpeniglu iglodorp
  • Geniet op het terras van de Rübezahl Alm van de zonsondergang met uitzicht op de Wilder Kaiser