24 UUR IN Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

De vierde aflevering van dit seizoen speelt zich af in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. In de korte tijd die we hier hadden, hebben we geprobeerd zo veel mogelijk te doen. En dat is aardig gelukt, want we hebben naast het skiën nog een hoop andere dingen gedaan. Zo gingen we onder andere wandelen met lama’s, maakten we een ritje op een sneeuwscooter en gingen we schaatsen. In de volledige aflevering zie je wat we precies allemaal hebben gedaan in dit enorme skigebied.

24 UUR IN: Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn | De aflevering

Daar is hij dan, de nieuwste aflevering van 24 UUR IN. Dit keer waren we in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn en het was wederom genieten. Met zowel zon als verse sneeuw hebben we een heerlijke tijd in dit veelzijdige skigebied gehad. Samen met de Oostenrijkse Tanja verkenden we het skigebied. We konden met haar gewoon Nederlands praten, want na twee jaar in Nederland te hebben gewoond, was dat geen probleem. Na een ochtend skiën vervolgden we onze dag met een nieuwe gids. De volgende activiteit was namelijk freeriden in Fieberbrunn.

We hebben niet alleen maar op de ski’s gestaan in dit gebied en dat is maar goed ook. Er is hier namelijk zo veel te doen dat het zonde is om alleen op de pistes te blijven. Wij gingen op pad en ontdekten wat er buiten de piste te doen is hier. Zo gingen we onder andere wandelen met lama’s, maakten we een tocht met sneeuwschoenen, gingen we langlaufen en deden we een rondje op het ijs. Helaas hadden we niet meer tijd, want je kunt hier nog zoveel meer doen.

Zoveel dingen doen op een dag kan natuurlijk niet op een lege maag. Daarom hebben we ook tijdens het opnemen van deze aflevering heerlijk gegeten. Zoals altijd was het een feestje om voor 24 UUR IN op pad te zijn. We leerden nieuwe mensen kennen, zagen delen van het gebied waar we nog nooit geweest waren en hebben weer veel leuke dingen gedaan. Tel daarbij op dat we prachtig weer hadden en je begrijpt vast wel dat we genoten hebben. Bekijk de volledige aflevering van 24 UUR IN Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn hieronder en geniet mee!

24 UUR IN: Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn | Het skigebied

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een zeer populair skigebied onder de Nederlandse wintersporters en dat is niet zo gek. Met ruim 270 km aan pistes is dit één van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Het Skicircus is een zeer veelzijdig skigebied en biedt voor ieder wat wils. De beginnende skiërs kunnen hun gang gaan op de vele blauwe pistes en de ervaren skiërs kunnen hun uitdaging zoeken op de zwarte pistes. De pistes zijn met elkaar verbonden door maar liefst 70 liften. In de afgelopen jaren zijn veel liften vervangen en vernieuwd en ook de komende jaren zal het skigebied nog een aantal liften laten vernieuwen.

Je kunt het Skicircus bereiken vanuit vier dorpen: Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn. Eerst waren het drie verschillende gebieden: Saalbach Hinterglemm, Saalfelden Leogang en Fieberbrunn. Sinds een aantal jaren zijn Leogang en Fieberbrunn verbonden met Saalbach Hinterglemm, waardoor één van de grootste skigebieden van Oostenrijk ontstond. Niet alleen het skigebied is gevarieerd, ook de dorpen bieden genoeg variatie. De fanatieke après-skiërs kunnen terecht in Saalbach en Hinterglemm om hier te feesten tot in de late uurtjes. Leogang en Fieberbrunn zijn daarentegen wat rustiger en geschikter voor families met kinderen. Daarnaast is Fieberbrunn nog meer gericht op kinderen dan Leogang. Dit maakt het complete skigebied veelzijdig, met een groot aanbod aan pistes en verschillende dorpen waar iedereen wel een plekje vindt.

In Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn kun je flinke tochten maken en dat kan natuurlijk niet op een lege maag. Hier hoef je je in dit skigebied geen zorgen over te maken. Je vindt hier namelijk meer dan 60 berghutten op en naast de piste waar je kunt bijkomen en genieten van een heerlijke lunch. Deze berghutten variëren van nieuw en modern tot typisch Oostenrijk. Hoe erg ze ook verschillen, ze hebben ook allemaal één ding gemeen: je kunt overaal heerlijk eten. Van een Oostenrijkse Schnitzel tot een heerlijk gegrild kippetje, er zit altijd wel iets voor je tussen.

Je kunt natuurlijk zelf je dagtocht samenstellen, maar je kunt ook de Skicircus Challenge doen. Deze tocht leidt je door het hele skigebied en is zelfs een uitdaging voor de gevorderde skiërs. De Skicircus Challenge gaat over 65 km aan pistes en overbrugt zo’n 12.400 hoogtemeters. Als je snel bent, kun je hem in 7 uur skiën, maar dan heb je weinig tijd voor pauze. Dus als je ‘s ochtends broodjes smeert voor de lunch en in de lift op eet, dan lukt het net. De Challenge is zo’n uitdaging voor skiërs, dat het skigebied een prijs heeft voor de drie snelste deelnemers. De uitdaging zit ‘m in de vele liften en pistes die je moet nemen om de tocht te voltooien. Je moet namelijk maar liefst 32 liften nemen om deze tocht te voltooien. Hierdoor staat de Skicircus Challenge zelfs boven de Sellaronda, White Ring en de Königstour.

Naast de Skicircus Challenge, biedt het skigebied nog meer uitdaging op het gebied van skiën. Fieberbrunn staat namelijk bekend om de vele mogelijkheden voor het freeriden die je hier vindt. In dit deel van het skicircus heb je niet alleen toegang tot de tofste off-piste afdalingen, Fieberbrunn heeft ook alles wat je nodig hebt om te freeriden. Je uitrusting moet je uiteraard zelf meenemen, maar hier vind je wel de overige voorzieningen. Er is hier bijvoorbeeld een lawine trainingspark en een checkpoint om te kijken of je uitrusting goed werkt. Ook staat hier een informatiepunt met alle nodige informatie over freeriden.

Het freeridegebied van Fieberbrunn is gemakkelijk te bereiken met de lift of na een korte wandeling. Door de toegankelijkheid van dit gebied wordt het extra aantrekkelijk om ‘even snel’ off-piste te gaan. Daarom maakt Fieberbrunn mensen bewust van de mogelijke gevaren. Wanneer je off-piste gaat, ben je namelijk zelf verantwoordelijk voor de mogelijke gevolgen. Om de kans op ongelukken te verkleinen, kun je hier speciale freeride-trainingen volgen in de vorm van een trainingskamp of workshop. De lokale skischolen en gidsen bieden deze trainingen aan op verschillende niveaus. Zo kan iedere freerider, beginner en expert, zich goed voorbereiden op het freeriden.

24 UUR IN: Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn | Extra activiteiten

Het Skicircus heeft veel meer te bieden dan alleen een enorm skigebied. Je kunt hier ook verschillende andere activiteiten doen. Eén van die activiteiten is de lamatrekking in Fieberbrunn. Hier kun je een wandeltocht maken waarbij je gezelschap krijgt van een lama. Je wandelt onder begeleiding van een gids door het prachtige winterse landschap van het Pillersee dal. Voor de lamatrekking kun je verschillende afstanden kiezen. De korte duurt 1,5 uur en de langste duurt ongeveer 3 uur. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat de lamatrekking een echte aanrader is. Jong en oud heeft gegarandeerd een leuke middag.

Naast de lamatrekking kun je hier nog veel meer doen. Zo gingen wij schaatsen op de Ritzensee bij Saalfelden. Als Hollanders konden we deze natuurlijk niet overslaan en dus ruilden wij een middagje onze skischoen in voor een paar schaatsen. Een middagje op het ijs biedt een leuke afwisseling tijdens een week skiën of kan als alternatief voor de après-ski gezien worden. In plaats van tot ‘s avonds in de kroeg te staan, kun je natuurlijk ook een rondje gaan schaatsen.

Voor de minder fanatieke skiërs en de fanatieke langlaufers biedt het Skicircus verschillende plekken om te langlaufen. Zo vind je in Saalfelden, naast Leogang, in totaal 150 km aan langlaufloipes. Deze variëren in moeilijkheid zodat langlaufers van elk niveau hier uit de voeten kunnen. Daarnaast vind je hier ook het Fun & Snow Park Saalfelden. Dit is een funpark waar langlaufers kunnen genieten van wat leuke obstakels. Leuk voor de afwisseling en geschikt voor jong en oud! Verder is het langlaufgebied van Saalfelden verbonden met Maria Alm, Zell am See en Hochfilzen, zodat je genoeg keuze hebt op het gebied van langlaufen.

Voor de kinderen op de piste heeft het Skicircus ook genoeg te bieden. Je vindt hier vele extra’s op de pistes zodat niemand zich hoeft te vervelen. Er is bijvoorbeeld een speedstrecke waar ze kunnen kijken wie de snelste is. Daarnaast vind je hier ook een skimotie, waar je afdaling gefilmd wordt. Ook zijn er in dit gebied verschillende snowtrails. Deze skipaden bieden verschillende extra’s en zorgen gegarandeerd voor actie en plezier. Tot slot vind je in het hele gebied ook funslopes. Deze pistes zijn uitgerust met kleine schatjes, heuvels en andere extra’s zodat het skiën nog extra leuk gemaakt wordt. Dit klinkt als activiteiten voor kleine kinderen, maar ook ouders kunnen zich hier prima vermaken. Je zult hier niet de enige ouder zijn die net zoveel plezier heeft als je kind!

Ook biedt Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn de mogelijkheid om een rondje met een sneeuwscooter te rijden. Dit kan bij Snowmobile City. Hier krijg je de mogelijkheid, alleen of in een groep, om een ritje te maken op een sneeuwscooter. Samen met een begeleider rijden jullie over een geprepareerd parcours tussen de sneeuwmuren door. Je kunt ervoor kiezen om bij iemand achterop te zitten of om zelf te rijden. Daarnaast kun je hier ook een ritje in een pistenbully boeken. Zo kun je zelf zien hoe ze de pistes prepareren en waar allemaal op gelet wordt.

60 seconden in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

De volledige aflevering duurt bijna 20 minuten, dus we begrijpen dat je daar even goed voor wilt gaan zitten. Mocht dat nou nu niet lukken, heb je misschien wel tijd om onderstaande video te bekijken. Hierin laten we in 1 minuut zoveel mogelijk zien om je alvast een goede indruk van de aflevering te geven. We kunnen helaas niet alles laten zien in 1 minuut, dus we raden je zeker aan om de volledige video hierboven ook te kijken.

Onze tips

  • Boek een gids en ga freeriden in Fieberbrunn
  • Sta vroeg op en doe de Skircus Challenge
  • Ga langlaufen in de prachtige omgeving die Saalfelden te bieden heeft
  • Maak een rondje op een sneeuwscooter
  • Doe een lamatrekking
  • Bestel een halve gegrilde kip bij de Hendl Fischerei